© 2018 Román y Canivell Arquitectos  

  • Icono negro LinkedIn
  • Instagram_icon
  • Facebook_icon
1/3

Pagés del Corro 31 residential building

New works for 2 dwellings and commercial premises between medians in Pagés del Corro street, 31, Seville

It is a building between medians, on the corner, with two boundaries to public roads, 4 storeys high, consisting of ground, first, second and attic recessed on front lines, and a floor below grade.

The ground floor have a commercial premises and common areas and service access to the building. Since the common areas on the ground floor is accessible to local. In the longer mediator boundary lies the courtyard, which is open at both floor areas, communication nucleus composed of vertical lift and stairs, and local.

Once entering the building, vertical communication gives us access to the basement, where there are two storage rooms (one per home), bed facility serving the building and a shop belonging to the space which has a ladder for their own internal communication. The slab that covers this area, has large gaps in order to expand the display area from the street, since this allows the vision of stands located in the basement.

Once on the first floor common areas give us access to housing 1, which is identical to the one located on the ground below, so you will be treated both as a standard floor plan consists of housing and common areas.

In this plan type the courtyard allows natural ventilation and lighting both vertical communication core, as in many parts of the house.

The housing type consists of a piece of 4 bedrooms that open all the facade facing the street-ups (west boundary). These bedrooms are arranged in a row, counting the main (1 bedroom) with own bathroom (mechanically ventilated) and dressing. The rest can always be able to accommodate 2 single beds all of them with fitted wardrobes.

 

The housing center is featuring a wood-paneled singular element, an element that is located in the center of a guided tour as an island. This piece contains another bathroom with shower, toilet and cabinet areas. To the area of the bedrooms open the bathroom cabinet and an area that connects the opposite route.

This area contrary, wider than a normal retailer, and almost entirely open to the courtyard will be a library, supported by the central piece, which at the end wall will house a library modulation, as shown in the previous section scheme .

Finally, giving Street facade Pagés del Corro, are the dining room and kitchen, which opens to the patio also is provided through ventilation.

Information

  • Year: 2009

  • Client: Galia Grupo Inmobiliario

  • Construction company: Astreo

  • Surface: 681 m2