1/6

C.E.I.P. Huévar del Aljarafe

Competition for school Posadas Carvajal. 1st phase. C2-SD1.

Huévar del Aljarafe (Seville)

The functional organization of the building responds to the following basic objectives:.

Provide a clear and comfortable space for occupants of a single organization, ensuring immediate comprehension of its operation.

Therefore the part of early childhood education is located in the area closest to the accesses, and lowest solar while primary classrooms are distributed in two floors and use the rest of the plot with greater freedom. The routes of different grades differentiate virtually with changes of level, that they declare their independence them but they do not separate them...

Achieving quality in such areas, with correct levels of illumination, ventilation and general comfort. Since users of the building, make a continuous use of, they spend much of their time in classrooms and playgrounds. For this reason the building has a longitudinal development that facilitates the clear and correct lighting of rooms, and as u turn generates tour spaces which by its dimension are also places of stay and enjoy... To distinguish public and private uses. We believe that it is important that public uses of the Centre do not interfere in the daily lives of students, therefore the Organization of the building solution, it provides us with the independence of the spaces common in more private. Own distribution path helps us to achieve such independence. The distance provides privacy. So there is at the northern end of the plot access of independent to the area of kitchen and personal service as a final point of transition from public to private...

Importance of outdoor spaces, must also emphasize in daily use that in this type of building is the outdoor spaces, therefore we have studied in detail journeys, the linkages in the areas of stay as well as an element in our important land, the protection of the Sun.  We propose a geometry item clear (circle) is delimiting the dividing Northwest of the solar, and helps us as a separator element to distinguish external uses, generating a tour, check the level changes, and if it were possible for the final budget, we would like that it could be completed as seat and even shadow line playgrounds, be able always to complete such action after since it's plant elements and structures lightweight.

Information

  • Year: 2012

  • Client: Sevilla Activa

  • Surface: 3150 m2

© 2018 Román y Canivell Arquitectos  

  • Icono negro LinkedIn
  • Instagram_icon
  • Facebook_icon